2012. augusztus 13., hétfő

Hófehér és a vadász


SPOILER-VESZÉLY!


Háttérinformáció


Ebben a látványos akció-kalandfilmben Kirsten Stewart (Alkonyat) alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese.

 

Eredeti cím: Snow White and the Huntsman
Év: 2012
Rendező: Rupert Sanders
Forgatókönyvíró: Evan Daugherty , John Lee Hancock, Hossein Amini
Zeneszerző: James Newton Howard
Operatőr: Greig Fraser
Producer: Sam Mercer , Palak Patel, Joe Roth

Szereplő(k): 
Kristen Stewart (Hófehér)
Charlize Theron (Ravenna királynő)
Chris Hemsworth (Eric, a vadász)
Ian McShane (Beith)
Ray Winstone (Gort)
Nick Frost (Nion)
Toby Jones (Coll)
Bob Hoskins (Muir)
Sam Claflin (William herceg)

Szinkronhang: 
Földes Eszter (Hófehér magyar hangja)
Kéri Kitty (Ravenna királynő magyar hangja)
Nagy Ervin (Eric, a vadász magyar hangja)
Reviczky Gábor (Beith magyar hangja)
Besenczi Árpád (Gort magyar hangja)


Forrás: port.hu

Értékelés:

Emlékszem rá, amikor a tv-ben megláttam az előzetesét azt mondtam, ezt muszáj megnéznem. Biztos jó lehet, már csak azért is, mert olyan elismert színészek voltak benne, mint például Charlize Theron és Ian McShane. Ja, és kicsi koromban nagyon szerettem a Hófehérke című mesét is. :)

Megnéztem. Azt kell, hogy mondjam még az eredeti mesében is több izgalom és érzelem vegyült, mint az árírt változatában. (Mert ezt a verziót természetesen idősebb korosztálynak szánták.) Cselekményét egyáltalán nem lehet izgalmasnak nevezni. Ravenna királynő átveszi a hatalmat férje meggyilkolása után, persze Hófehér egy eldugott toronyba kerül, ahonnan megszökik. Érte küldenek egy vadászt, aki mikor rájön, hogy a lány szíve miatt kell visszavinnie vele menekül tovább. Természetesen összebarátkoznak és a vadász beleszeret. Útközben találkoznak a törpékkel, akik segítenek nekik. Közben csatlakozik hozzájuk a királylány gyermekkori barátja, William herceg (aki szintén szerelmes belé). Végül a királynő William képében rátalál és megmérgezi Hófehért, aki persze a vadász csókjától feltámad. Egy egészen nagy sereget toboroz össze magának, megküzd a királynővel és átveszi a hatalmat. Ennyi. Mindehhez több, mint két óra hossza kell, hogy bekövetkezzen. Számomra a film utolsó tizenöt perce volt izgalmas, amíg a csata zajlott. Habár ott is tudni lehetett a végeredményt… Alapjában véve, szinte semmi nem történik az egész filmben. Meglehetősen unalmas. A hangulata is eléggé nyomasztó. Még az sem derített jó kedvre, hogy Hófehér lett végül a királynő. Szerintem azért, mert az egész történetből hiányzik az a plusz, ami a legtöbb mesefilmben megvan. Az odáig stimmel, hogy a jó és a rossz összecsap és a gonosz elnyeri méltó büntetését, de sajnos ez idáig édes kevés…

Karakterek:

Ravenna, egy hataloméhes, hiú nőszemély, aki hatalmasat csalódott a férfiakban és mindezt egy egész országon tölti ki. Csak a saját érdekeit tartja szem előtt, a bátyját is csak kihasználja. Ezzel ő a negatív karakter a történetben.

Hófehér a király lánya, aki apja halála után egy eldugott toronyban raboskodik, ahonnan végül sikerül megszöknie. Ő testesíti meg a jóságot és a valódi, belülről áradó szépséget.

A vadász meglehetősen megkeseredett ember, mivel elvesztette hitvesét és nem tudta mindezt feldolgozni. Őt küldik el a királylány után, de mikor rájön miért kell visszavinnie vele menekül tovább és szerelmes lesz belé.

William herceg Hófehér gyermekkori barátja. A baráti érzései szerelemmé alakulnak át.

Zárás:

Végezetül, hogy ne csak rosszat írjak Charlize Theron alakítása nagyon tetszett. A jelmeztervezők és a sminkmesterek is szépen dolgoztak. A szinkronszínészek is jól teljesítettek.
Ami Kristen Stewart-ot illeti… Neki még van mit csiszolnia színészi képességein. Lehet most még zsenge kora teszi, de még nem tudja annyira beleélni magát a szerepbe. Hátha később másképp lesz.




 
 
 

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése