2012. augusztus 21., kedd

LOL (Laughing Out Loud)

SPOILER – VESZÉLY!

 Háttérinformáció

„Alig kezdődik el az iskolaév, Lolát otthagyja Chad, de hamarosan kiderül, hogy a lány legjobb barátja, a zenésznek készülő Kyle viszont gyengéd érzelmeket táplál iránta. Csakhogy a srácra a bombázó Ashley is szemet vetett. A Facebook, Youtube, Twitter és iTunes korában is ugyanazokkal a problémákkal kell szembenézniük a tinédzsereknek: túlélni a szakítást és valahogy kijönni néha elviselhetetlen szüleikkel.”

 

Eredeti cím: LOL
Év: 2012
Rendező: Lisa Azuelos
Forgatókönyvíró: Lisa Azuelos
Zeneszerző: Rob Simonsen
Operatőr: Kieran McGuigan
Producer: Tish Cyrus, Michael Shamberg, Stacey Sher
Vágó: Myron I. Kerstein

Szereplő(k): 
Miley Cyrus (Lola)
Ashley Greene (Ashley)
Douglas Booth (Kyle)
Demi Moore (Anne)
Ashley Hinshaw (Emily)
Adam G. Sevani (Max)

Forrás: Port.hu

Értékelés

LOL 2012
Egyszer még a neten bukkantam rá egy cikkre, ahol erről a filmről írtak. Az írója szerint annyira gyengére sikerült, hogy még a mozikban sem merték először leadni. Inkább egyből megjelentették volna DVD-n mindenféle szinkron nélkül. (Egyedül csak feliratos változatban érhető el a mai napig.) Nem kellett több nekem sem olyan szinten felcsigázott ez a negatív kritika, hogy mindenféleképpen meg akartam nézni. Pedig az ilyesmi nem igazán jellemző rám.

A film eredetileg a 2008-ban készült francia LOL című film amerikai változata. Itthon LOL – Zűrös kamaszok cím alatt jelent meg.

Ez Demi Moore és Miley Cyrus közös filmje, amiben anyja és lánya életét párhuzamosan láthatjuk. A rövid ismertetőből megtudjuk, hogy a tanév elején Lolát barátja, Chad megcsalja és emiatt szakítanak. Eközben legjobb barátja, Kyle beleszeret a lányba, akire persze a suli legnépszerűbb csaja, Ashley is szemet vetett. Később, ugye ebből adódnak a bonyodalmak…
Közben az édesanyja egyedül neveli főszereplőnket két fiatalabb testvérével együtt. Viszonyt folytat volt férjével, de egy szép napon a sors összehozza egy rendőrrel a kábítószeresektől…

LOL 2008
Körülbelül ennyiben ki is merül a történet. Ugye, mennyire izgalmas? Egy csapat unatkozó városi tini élete tárul a szemünk elé, akik nem csinálnak egész nap semmit, csak nyomogatják (Bocsi, simogatják vagy ahogy a töri tanárom mondta egyszer csiklandozzák XD.) a telefonjukat meg a laptopjuk billentyűzetét koptatják. Na jó, azért nem kuksolnak bent egész nap a panelban, hanem elmennek hétvégén bulizni is. Nem tudom, lehet régimódinak tűnök, de hova lettek azok az idők, amikor még mi fiatalok nem a gép előtt töltöttük majdnem az összes szabadidőnket, hanem kimentünk a friss levegőre, (Rendben, ezt egy nagyvárosi gyerek, aligha tudja megtenni, hacsak nincs a környéken egy oxigénbár.) személyesen beszéltük meg a dolgainkat és nem utolsó sorban volt hobbink. Rajzoltunk, olvastunk, sportoltunk stb. Nincs semmi ellenvetésem egy kis bulizással, bár manapság már annyira túlzásokba esünk egy páran, ha meghalljuk a parti szót, hogy valami hihetetlen. Ez nagyon jól látszik itt is.
Beismerem, a felnőtteknek is elég nehéz dolguk van manapság. (Bár kinek is könnyű létezni napjainkban?) Szinte egész nap dolgoznak és ebben a felpörgetett világban próbálják a gyerekeiket felnevelni. Sajnos sokukra ez az egész úgy hat, mintha megint ők maguk is tizenévesek lennének. Itt a LOL-ban is látható, hogy az anya nem viselkedik különbül, mint legidősebb lánya.
Ugyanakkor felmerül bennem az alábbi két kérdés: A mai tinédzserek nem nőnek-e fel túl korán? Létezik-e egyáltalán olyan, hogy felnőtt? Remek költői kérdések, nem igaz? Ha jobban belegondolok, fogalmam sincs. Elvégre mindannyian ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, nem számít a nem vagy a kor.
Ja, és mi van azzal, hogy hallgass az eszedre? Mert itt is inkább az ösztönök meg a hormonok nagyobb szerepet kapnak az ész és értelem helyett.

Visszakanyarodva a történethez azt kell, hogy mondjam nem csodálkozok rajta, miért futott olyan kevés ideig a mozikban. Tényleg elég gyenge. Szinte semmi nem történik benne, ráadásul a vége nagyon, de nagyon kiszámítható. Utólag beismerem egy kész merénylet volt az agyam ellen. A sokat dicsért Miley Cyrus nálam nem teljesített valami kiemelkedően. Ha jobban belegondolok tőle nem is vártam túl sokat. Ashley Greene-t pedig inkább békén hagyom. Az ő alakítása kritikán aluli volt. Talán Demi Moore hozta a formáját.  Bár ő már elég régóta benne van a szakmában és nagyjából tudja, mit hogyan kell csinálni. A többi színész neve számomra ismeretlen.
De egy dolog tuti biztos: ez a film egyik szereplőnek sem valami jó ajánlólevél Hollywoodban.

Zárás

Nem akarok csak negatív dolgokat írni, annyit kiemelnék, hogy egy-két szám viszonylag hallgatható volt benne. De se több, se kevesebb.

Végezetül, itt van az előzetes is:



0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése